Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Intäktsrapportering - En utmaning för växande SaaS bolag

Många SaaS-bolag kämpar med att åstadkomma full spårbarhet och transparens i sina intäktsströmmar. De har svårt att fakturera enligt ingångna avtal och få fram relevanta och korrekta finansiell nyckeltal,” säger Martin Kåver,...

Erik Sandell

  • 24 jan 2024
  • 4 min läsning

En säljare tänker endast på sin egen framgång och motiveras av pengar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus eu orci in est laoreet pharetra. Vestibulum vel nisl lorem. Donec pharetra, dui non iaculis rhoncus, lacus mauris condimentum velit, ignissim.

Oliver Lopez

Håller ni med om ovanstående påstående? I så fall tillhör ni den större skaran som anser att detta är sanning. Frågan är: stämmer det?

Enligt gammal god vana så har de flesta av oss en uppfattning om att säljare pratar hela tider, är egocentriska och bara tänker på att sälja så mycket som möjligt utan att ta hänsyn till kunden.

Jag är av den åsikten att dessa säljare självklart existerar. Dessutom är de alldeles för många. Det vi inte får glömma är de säljare som faktiskt besitter följande egenskaper:

- lyhörda
- motiveras av passion och personliga drivkrafter, snarare än pengar
- lösningsfokuserade
- långsiktiga
- förtroendeingivande

I min mening är de duktigaste säljarna de som inte framstår som säljare alls. På något sätt är det ändå så att det uppfattas som negativt att vara "säljig". Jag skulle inte vilja känna mig pressad till ett beslut, däremot skulle jag vilja bli vägledd fram till ett beslut.

Det är stor skillnad på dessa olika sätt att driva försäljningen på, vilken väg har du valt?

Oliver Lopez

Mest läst