Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Intäktsrapportering - En utmaning för växande SaaS bolag

Många SaaS-bolag kämpar med att åstadkomma full spårbarhet och transparens i sina intäktsströmmar. De har svårt att fakturera enligt ingångna avtal och få fram relevanta och korrekta finansiell nyckeltal,” säger Martin Kåver,...

Erik Sandell

  • 24 jan 2024
  • 4 min läsning

Att inte göra någonting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus eu orci in est laoreet pharetra. Vestibulum vel nisl lorem. Donec pharetra, dui non iaculis rhoncus, lacus mauris condimentum velit, ignissim.

Oliver Lopez

Ibland kan det vara skönt att bara sluta att göra saker.

Att koppla ur fullständigt och tänka på något heltID-10028162 annat än jobbet. Det paradoxala med detta blogginlägget är att jag skriver det en söndag, dagen efter ett tiotimmarspass hemma. Jag hade en hel lördag ledig, utan sambo eller dotter. Jag ägnade den till att bland mycket annat uppdatera mina kontakter i CRM systemet, skrev lite blogginlägg och ett nytt whitepaper.

Att jobba mycket behöver inte vara fel men det är även riskabelt
Många av oss i chefsposition eller som egenföretagare tillhör skaran som jobbar mycket. Det som är fördelen med att driva eget företag är att du bestämmer över din egen tid på ett annat sätt, samtidigt som du då även påverkar din inkomst.
Risken med denna frihet är att vi kanske älskar det vi gör så mycket så att det leder till ännu mer arbete, om än självvalt.

Jag har innan varit en person som haft svårt att förstå hur folk kunde "gå in i väggen", idag förstår jag är det är folk som jag själv, människor som älskar det de gör så mycket att jobb och fritid växer ihop, som ligger i riskzonen.

Ge dig tid att bara slöa
Högpresterande människor mår oftast bra av att ha mycket på gång samtidigt. Jag älskar att ha massor av projekt på gång men jag har på senare tid även börjat uppskatta att koppla bort jobbet helt och hållet. Normalt sett så jobbar jag jämt. Är det inte möten så är det att följa bloggar, artiklar eller läsa mycket facklitteratur. Jag gör detta för att jag ska kunna hjälpa mina kunder ännu mer. Jag kommer att fortsätta med detta men denna sommaren har visat mig att jag kan bli ännu mer produktiv om jag kliver av tåget ibland. Prova det även du, det är en skön känsla!

Oliver Lopez

Mest läst