BOKA HUBSPOTDEMO
struct search
Close Icon (1)

Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Varför du ska ha en chatbot!

Fundera på hur du kommunicerar med familj och vänner. Med samma lättsamma språk ska du prata med dina kunder och potentiella kunder online. Vi är vana att bli behandlade som en individ och inte en massa. Bygg en chatbot som v...

Emelie Svedberg

  • 26 feb 2020
  • 6 min läsning

Time Management

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus eu orci in est laoreet pharetra. Vestibulum vel nisl lorem. Donec pharetra, dui non iaculis rhoncus, lacus mauris condimentum velit, ignissim.

Oliver Lopez

Känner du som många andra att dygnet har för få timmar och att du inte hinner med det som skall göras innan dagen är slut?

Det har skrivits en uppsjö böcker om produktivitet och time management. Problemet är inte informationen är bristfällig eller saknas, utmaningen ligger i att verkställa det vi tycker att vi borde göra. Innan vi kan bli produktiva och börja checka av listor och aktiviteter måste vi börja från början.

Våra värderingar

Vi människor är komplexa varelser. Vi kan inte bara bli produktiva över en natt. I grund för allt vi gör ligger våra värderingar och hur vi ser på världen. Vad är det som gör att vi väljer att jobba över tre timmar en kväll, fastän vi har en nyfödd hemma? Varför går vissa från jobbet tidigare än andra, kanske för att vara med familj och vänner istället för att jobba några timmar till, utan att ha dåligt samvete över det valet?

Det som finns inom oss

Svaret är att det grundar sig i de som finns djupast inom oss, vår inre kompass som hjälper oss att styra rätt i vardagen. Innan denna är korrigerad, kan vi inte bli de personer vi vill bli. I mångt och mycket handlar våra föreläsningar och kurser inom ämnet om personlig utveckling, målsättning och existentiella frågor. Innan vi vet vad vi vill åstadkomma med våra liv, kan vi omöjligen ta rätt beslut i andra delar av livet.

En av mina absoluta favoritförfattare i ämnet är Stephen Covey och han säger bl.a att vi ska börja vår planering och vår resa mot ett produktivt liv med "the end in mind". Vad han menar är att vi ska fundera på vad folk kommer att minna oss för när vi inte längre finns kvar. Vad kommer vi lämna efter oss?

Först när vi vet var vi vill åstadkomma under vår tid på jorden, vet vi var vi ska börja. Innan dess famlar vi bara i mörkret.

Mest läst