BOKA HUBSPOTDEMO
struct search
Close Icon (1)

Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Varför du ska ha en chatbot!

Fundera på hur du kommunicerar med familj och vänner. Med samma lättsamma språk ska du prata med dina kunder och potentiella kunder online. Vi är vana att bli behandlade som en individ och inte en massa. Bygg en chatbot som v...

Emelie Svedberg

  • 26 feb 2020
  • 6 min läsning

Har du koll på dina kunder och prospekts?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus eu orci in est laoreet pharetra. Vestibulum vel nisl lorem. Donec pharetra, dui non iaculis rhoncus, lacus mauris condimentum velit, ignissim.

Oliver Lopez

Hur bevakar du idag dina största kunder och prospekts? Kanske ligger detta på marknadsavdelningen att tillhandahålla, ,en även om så är fallet bör du ta ett eget ansvar för detta. Det är du som ska sitta ute hos kunden och berätta varför just du är den han ska välja.

Genom att bevaka vad som händer hos dina kunder men även i deras bransch, får du en större förståelse för hur dina erbjudanden passar in just nu.

Jag träffade precis Peter Wilén på Säljande Beteende tidigare idag, som berättade om hur han tappade en affär för många år sedan efter att på fredagen skickat en offert och på måndagen läst på löpsedlarna hur kunden sa upp flera tusen anställda. Snacka om dålig timing!

Detta är dock inte helt ovanligt även om ovan nämnda exempel är extremt. Det är alltid externa faktorer som påverkar hur våra kunder agerar, det är framförallt i många fall detta som gör att kunden går från att vara trogen sin nuvarande leverantör till att börja titta på dig som ett alternativ (duktiga säljare vet även att det är dom som skapar detta läget).

Hur håller vi då koll på vad som händer hos våra kunder/prospekts? Det finns några lösningar som är gratis och väldigt bra:

  • Google Reader (här håller du koll på nyhetsflöden från olika sajter du själv väljer (rss)
  • MyNewsdesk (nyhetsvbevakning press releaser)
  • Företagens egna hemsidor
  • Konkurrenters hemsidor

Vad tycker ni? Saknas det något på listan?

Oliver Lopez

Mest läst