Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Intäktsrapportering - En utmaning för växande SaaS bolag

Många SaaS-bolag kämpar med att åstadkomma full spårbarhet och transparens i sina intäktsströmmar. De har svårt att fakturera enligt ingångna avtal och få fram relevanta och korrekta finansiell nyckeltal,” säger Martin Kåver,...

Erik Sandell

  • 24 jan 2024
  • 4 min läsning

Kvantumvärlden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus eu orci in est laoreet pharetra. Vestibulum vel nisl lorem. Donec pharetra, dui non iaculis rhoncus, lacus mauris condimentum velit, ignissim.

Oliver Lopez

ID-10021482Det har skrivits en del om målsättning och hur vi genom att bestämma oss för ett mål sedan kan ta oss dit om vi tror tillräckligt mycket på det. Det som är lite intressant är att även om vi når målet så är resan dit sällan den vi tror från första början.

I boken The Secret, av Rhonda Byrne, kan vi läsa om hur våra tankar faktiskt skapar vår verklighet. Boken Samtal Med Gud, av Niel Donald Walsch är ytterligare en publikation som handlar om hur vi faktiskt är ansvariga för den livssituation vi befinner oss i idag, genom hur vi har tänkt tidigare.

Vi vet även att hjärnan har fyra olika tillstånd, dessa är BETA, ALFA, THETA och DELTA. I dessa olika tillstånd fungerar hjärnan på olika sätt.

BETA - Du är klarvaken, pigg. Sinnet är klart, fokuserat. Det kopplar snabbt, lätt och du är inställd på att göra saker och ting som kräver din fulla uppmärksamhet. Nyckelordet för detta tillstånd är koncentration.

ALFA - När man verkligen är avslappnad, lugnar hjärnans aktivitet ner sig från det snabba Beta-mönstret till de mjukare Alfa-vågorna. Ditt medvetande expanderar. Ny kreativ energi sätter igång att flöda. Rädslor försvinner. Du upplever en befriande känsla av frid och välmående. Här är nyckelorden visualisering och kreativitet.

THETA - När man går djupare ner i avslappning kommer man till det flyktiga och nästan lite mystiska Theta-tillståndet, där hjärnans aktivitet nästan når ner till sömnens nivå, men bara nästan. Theta är det tillstånd där hjärnan mer eller mindre magiskt får saker att komma till uttryck. Nyckelord här är intuition och minne

DELTA - Delta är den långsammaste av de fyra olika typerna av hjärn-vågor. Delta förknippas mest med djup sömn. Nyckelord: Det undermedvetna, sömn.

Det kan vara intressant att känna till att barn i olika åldrar befinner sig i dessa faser mer eller mindre.

0-2 år - Här befinner sig barnet uteslutande i DELTA.

2-6 år - THETA. Detta är förklaringen till varför en 5 åring är så kreativ och full av fantasi.

6-12 år - ALPHA.

Mellan åren 2-12 sätts våra värderingar och vår hjärna får uppfattningen om var som är moral, hur en god människa är och vad som är normalt. Detta är anledningen till varför de som harft en jobbig uppväxt, kanske med missbruk i familjen, ofta hamnar med missbrukare som livskamrater.

Skulle man träffa en "bra" person så har hjärnan svårt att acceptera detta, eftersom det inte är så den är programmerad. Vad som händer är att man då förskjuter den andre personen och dras till ett "dåligt" alternativ. Allt detta har att göra med kongnitiv dissonans.

 

Mest läst