BOKA HUBSPOTDEMO
struct search
Close Icon (1)

Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Varför du ska ha en chatbot!

Fundera på hur du kommunicerar med familj och vänner. Med samma lättsamma språk ska du prata med dina kunder och potentiella kunder online. Vi är vana att bli behandlade som en individ och inte en massa. Bygg en chatbot som v...

Emelie Svedberg

  • 26 feb 2020
  • 6 min läsning

3 tecken på att du är en modern säljare

Vad är egentligen modern försäljning? Hur kan vi anpassa oss för att kunna vara relevanta i framtiden? De senaste åren har försäljning förändrats dramatiskt. Både våra processer, system och organisationer har förändrats. Hur ska vi då förhålla oss till den nya världen inom försäljning? Här följer tre saker framgångsrika och moderna säljare gör.

Oliver Lopez

1. De kombinerar det nya och det traditionella

Det senaste som gäller inom försäljning är Social Selling. Frågan är om någon överhuvudtaget vet vad det betyder? Men om vi utgår ifrån att det har att göra med LinkedIn och att använda de digitala kanalerna för att öka vår närvaro och därmed kunna sälja mer. De säljare som lyckas är det som inser att telefonen fortfarande är det bästa verktyget för att kunna nå våra kunder, speciellt om vi vill påverka och bryta ny mark och hitta nya affärsmöjligheter. De som tar vara på Inbound och Content Marketing för att kunna vara mer proaktiv, är den som lyckas.

 

2. De inser att de är värdet, inte att de säljer värdet

Vi har gått från produktförsäljning, till lösningsförsäljning, till konsultativ och värdebaserad försäljning. Att sälja värde är viktigt och framgångsrikt. De som gör det mest framgångsrikt är de som inser att de själva är värdet. Tänk på det, för att förbli relevant måste du vara värdet. Genom att sammanfoga alla möjligheter, metoder, strategier etc. kan vi hjälpa våra kunder att förstå sådant de aldrig hade sett utan vår hjälp.

 

3. De är hybrider i sina säljroller

Den moderna säljaren är en blandning av marknadsförare, copywrighter, konsult och har digital kännedom. För att kunna nå nya kunder samt underhålla de befintliga måste en modern säljare kunna kommunicera i tal och skrift på ett intresseväckande och värdeskapande sätt. Dessutom måste säljaren kunna använda de sociala kanaler som LinkedIn etc för att sprida sin kunskap och nå ut till rätt målgrupp.

 

Kontakta oss

 

Oliver Lopez

Mest läst