BOKA HUBSPOTDEMO
struct search
Close Icon (1)

Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Det perfekta kundmötet

Äntligen, nu är det dags! Efter många timmars jagande och hets så har Anders äntligen fått till det där mötet som han har längtat efter. Det är nu det gäller...

Oliver Lopez

Anders kör in på parkeringen och letar en plats. Han hittar ingen. Efter 10 minuter ställer han bilen där han vet att den inte får stå, på en förhyrd plats. Men det är ju bättre än att komma för sent till mötet, eller?

Med andan i halsen kommer Anders in i receptionen och småspringer mot receptionisten:

- Hej jag ska träffa... (Anders tar fram din mobil och kollar kalendern, vad var det hon hette nu igen...) Eva! Jag ska träffa Eva Johansson. Alltså jag är lite sen, 10 minuter men du får gärna ringa på henne.

- Ok, vem kan jag hälsa ifrån? 

- Anders på Storbolaget X

- Ok, slå dig ner så kommer hon snart. Vill du ha lite kaffe?

Eva kommer ut och möter upp. Anders ber om ursäkt och förklarar att trafiken var hemsk och att han hade hunnit om det inte var för trafiken... Vill du ha kaffe, frågar Eva. Anders tackar nej. Han fick ju en kopp innan när han väntade.

De båda går in i konferensrummet och Anders sätter sig ner i väntan på att Eva ska hitta sin plats. Han tar upp sin dator och börjar skriva. 

- Ja, vad var det nu du ville prata om, frågar Eva.

- Jo, precis. Som jag sa i telefon så kommer jag från Storbolaget X och vi jobbar idag med ABC Media och även Jätteföretaget X. Vi har dessutom gått ifrån att vara bland de största leverantörerna i vår bransch till att vara störst så du kan lita på att vi är det bästa valet.
- Jag har med mig en presentation som jag tänkte visa så kan vi prata vidare lite efter att jag är klart.

Anders börjar koppla in projektorkabeln i datorn och försöker få upp en bild.

- Vad fint ni har det här, hur många är ni som sitter här?

- Vi är ungefär 150 personer, svarar Eva.

- Jaha, vad roligt, har ni suttit här länge? (Än så länge ingen bild på skärmen)

- Ja, vi flyttade hit för tre år sedan... hur går det med bilden.

- Den verkar strula, konstigt det har aldrig hänt förut...

- Ok, svarar Eva

Efter ytterligare 15 minuters småprat om kontoret och annat får Anders äntligen igång sin dator och börjar visa sin presentation. 30 minuter senare har han hunnit igenom alla 30 slides och även fått med de sista referenskunderna (det brukar vara tight men idag hann han).

- Ja, vad tyckte du om presentationen, är det någonting du skulle kunna tänka dig att börja jobba med - någon av våra produkter alltså?

- Jag är väl inte riktigt i det läget just nu att jag vill köpa det du erbjuder, vi har ju redan en leverantör som hjälper oss med hårdvara.

- Ok men hur mycket betalar du för det, vi ligger alltid bra till i pris. Köper du tre uppsättningar så har vi även volymrabatt. 

- Alltså, jag var mer intresserad av att se vad ni hade att erbjuda och nu vet jag det. Så jag tänker att jag kontaktar dig när det blir aktuellt igenatt eventuellt byta, hur låter det?

- Jaha, ok... Men hur långt avtal har du idag, när kan ni byta.

- Det vet jag inte men jag kan återkomma när jag vet. Nu har jag ett annat möte som jag behöver ta men tack för att du kom, intressant, verkligen.

- Då har jag bara en sista fråga: vad skulle det krävas för att du ska ta ett beslut idag att byta!

- Som jag sa, så är det inte aktuellt men jag ringer dig när det blir det, nu måste jag verkligen bryta.

Vill du lära dig hur du INTE blir som Anders?

Boka en föreläsning inför hösten där du får ta del av hur framgångsrika säljare jobbar.

Kontakta oss

 

 

 

Oliver Lopez

Mest läst