BOKA HUBSPOTDEMO
struct search
Close Icon (1)

Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Varför du ska ha en chatbot!

Fundera på hur du kommunicerar med familj och vänner. Med samma lättsamma språk ska du prata med dina kunder och potentiella kunder online. Vi är vana att bli behandlade som en individ och inte en massa. Bygg en chatbot som v...

Emelie Svedberg

  • 26 feb 2020
  • 6 min läsning

Att starta eget

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus eu orci in est laoreet pharetra. Vestibulum vel nisl lorem. Donec pharetra, dui non iaculis rhoncus, lacus mauris condimentum velit, ignissim.

Oliver Lopez

Ibland när jag läser bloggar blir jag förvånad över hur många som tror att det krävs kunskap i programmering och att man antingen måste vara utvecklare, eller ha en produkt att sälja innan man kan starta eget.

Jag kan ju känna någonstans att det saknas en liten ingrediens. De som säger att de inte kan starta eget för att de inte har någon ny produkt eller fantastiskt innovation som inte finns idag glömmer att det vi producerar skall säljas!

Det är ju helt ok om vi har en produkt som är unik och väldigt speciell men det vi ofta faller på som egna företagare är att vi inte vet hur vi ska marknadsföra och sälja det vi tagit fram. Som en liten parentes kan jag även nämna att det inte alltid behöver vara en ny uppfinning eller en helt unik produkt för att lyckas.

Jag skulle vilja att vi tänker till innan vi kör igång med bolaget och funderar på saker som:

- Vilken är min målgrupp?
- Hur ser konkurrensen ut (fast gör vi det vi gör bättre så är det bara bra med konkurrens)
- Hur ska vi ta betalt?
- Hur ska vi sälja?
- Vad har vi för mål och budget?

Detta plus betydligt fler parametrar lägger grunden för hur framgångsrika vi blir. Jag vill även säga att ni som startar och använder befintliga kunder som ni tar med er, eller jobbar på rekommendationer gör helt rätt.

Glöm dock aldrig att vi alltid behöver hitta nya kunder som komplement till de vi har initialt. Ja, det kan kännas läskigt att leta nya kunder men det finns lösningar. En hel del av dessa hittar ni här på bloggen.

Att brinna för det man gör och vara passionerad är en förutsättning. Den som startar ett företag bara för att tjäna pengar och inte har ett personligt engagemang blir inte speciellt långvarig.

Sedan kan man ju alltid starta ett företag som hjälper andra att marknadsföra och sälja sina produkter. Det funkar det med :-)

Oliver Lopez

Mest läst