Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Intäktsrapportering - En utmaning för växande SaaS bolag

Många SaaS-bolag kämpar med att åstadkomma full spårbarhet och transparens i sina intäktsströmmar. De har svårt att fakturera enligt ingångna avtal och få fram relevanta och korrekta finansiell nyckeltal,” säger Martin Kåver,...

Erik Sandell

  • 24 jan 2024
  • 4 min läsning

Coacha dig själv till framgång

Coacher behövs och de finns nästan överallt, men den bästa coachen som just du har tillgänglig 24/7 365 dagar om året är du själv. Därför är det viktigt att du blir precis den coachen som du behöver för att uppå dina mål och leva en meningsfull vardag. Men hur kanske du frågar dig själv. Det ska vi reda ut i detta inlägg!

Josephine Johnsson

LYSSNA PÅ PODDAVSNITTET

Struktur är viktigt, och när det kommer till att växa, både professionellt och på ett personligt plan är det essentiellt att göra upp en noggrann plan. Om du inte vet vart du ska och hur du ska ta dig dit blir resan lång och krokig. Likaså om du inte vet vart du är idag

Ta fram papper och penna och skriv ner dessa 4 punkter och forma dina egna svar.

  • 1. Nulägesanalys. Var är startpunkten? Var befinner du dig idag? Varför vill du uppnå detta målet? Hur vill du känna? Vad innebär det för dig att uppnå målet, vad innebär det för andra?

  • 2. Close the gap. För att uppnå ditt mål är det viktigt att ändra mindset till att vara den som faktiskt håller i bollen och bestämmer vart den ska gå. Du är inte längre endast en spelare, utan du är nu även coachen. Vad behöver du ändra på för att bli både coach och spelare?
  • 3. Nyckeln till framgång. Vad gör du för att ta hand om dig själv och ditt välmående? DU är nyckeln till framgång. Se till att tanka energi på ett bra och hälsosamt sätt. Energi är viktigt! Det kanske tyckts vara en överflödig punkt men har du en motor som går på tomgång kommer du aldrig kunna hjälpa dig själv eller någon annan. Små förändringar blir tillslut stora förändringar.

  • 4. Uthållighet. Om det var enkelt skulle alla vara på toppen, alla skulle ha uppfyllt sina drömmar och mål. Men ingen förändring kommer på en dag. Håll ut och ‘’trust the process’’. Vad behöver du göra/ändra i ditt tankesätt för att inte ge upp? Vilka är dina svagheter?

bild blodd

Nästa steg för att ta dig vidare mot dina mål och drömmar är att mer konkret skapa dig din egen coaching rutin. Detta gör du genom GROW-modellen.


Goals

Vad är ditt mål? Vad vill du ska hända? Var vill du hamna? Vad vill du bli för person? Hur vill du må?


Reality
Realitycheck. Var befinner du dig idag? Här är det viktigt att vara 100% ärlig mot dig själv.


Options
Hur ska du gå tillväga? Vilka metoder ska du använda?


Way forward

Det är dags att sätta igång, men hur snabbt ska det gå? Hur mycket tid har du att lägga på ditt mål eller din dröm? Hur mycket energi har du att lägga på det? Hur tankar du mer energi? Vad gör du för att bäst ta dig fram? Prioritera och följ upp konstant.


Ta din tid, tänk ut dina svar och sedan är det bara att jobba på för att uppfylla din dröm.


Kom ihåg,
DU är din prio ETT. Sätt av tid åt dig själv, ta hand om dig, tanka energi och var en sann kompis till dig själv.
Och viktigast av allt, glöm inte att HA KUL under resans gång! LYCKA TILL!

TA MIG TILL ALPHOV&LOPEZ PODD

Josephine Johnsson

Mest läst