Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Intäktsrapportering - En utmaning för växande SaaS bolag

Många SaaS-bolag kämpar med att åstadkomma full spårbarhet och transparens i sina intäktsströmmar. De har svårt att fakturera enligt ingångna avtal och få fram relevanta och korrekta finansiell nyckeltal,” säger Martin Kåver,...

Erik Sandell

 • 24 jan 2024
 • 4 min läsning

Mät och maximera er framgång: En djupdykning i HubSpots Marketing Hub Analytics

Vi får ofta frågan om hur man bäst utnyttjar HubSpots analytics-verktyg. Det är knappast någon nyhet av hur viktigt det är att mäta sin data inom marknadsföring och sälj. I detta blogginlägg djupdyker vi i HubSpot Marketing Hub Analytics, anpassat för att utvärdera sin marknadsföring och content, så att du ska ha alla verktygen för att mäta och strategiskt maximera ditt företags framgångspotential. Häng med!

Josephine Johnsson

För att vara en framgångsrik marknadsförare är det nödvändigt att vara datadriven och kontinuerligt mäta och analysera resultatet av dina marknadsföringsinsatser. HubSpot, en av branschens mest kraftfulla plattformar, ger dig möjligheten att mäta resultaten av dina pågående och avklarade kampanjer på ett och samma ställe med built-in analytics, rapporter och dashboards.

 

Varför är det så viktigt att mäta prestanda?

Innan vi djupdyker i HubSpots Analytics-verktyg är det viktigt att förstå varför det är så pass betydelsefullt och avgörande att följa upp sin data för framgångsrik marknadsföring. Genom att mäta och analysera data kan du:

 1. Optimera kampanjer: Genom att följa prestanda i realtid kan du göra justeringar medan kampanjen fortfarande rullar, såsom att ändra målgrupper eller anpassa budskap, för att förbättra och optimera resultatet.
 2. Identifiera trender: Analys av data kan hjälpa dig att upptäcka trender och mönster i kundbeteende, vilket kan leda till mer effektiv marknadsföring.
 3. Fatta datadrivna beslut: Istället för att förlita dig på magkänsla kan du fatta beslut baserat på konkret data och insikter.
 4. Mäta ROI: Du kan i realtid följa hur mycket pengar du spenderar på dina marknadsföringsinsatser och hur mycket intäkter det genererar. Detta hjälper dig att avgöra om dina kampanjer är lönsamma och om du ska fortsätta köra den ursprungliga kampanjen eller inte. 

Skärmavbild 2023-09-13 kl. 11.17.32

HubSpot Marketing Hub Analytics

HubSpot erbjuder ett allt-i-ett analysverktyg som hjälper dig att fatta smartare och datastyrda beslut. Här är några exempel på de mest kraftfulla verktygen i Marketing Hub Analytics och varför de är viktiga:

1. Analytics Dashboard

HubSpots huvuddashboard ger dig en snabb överblick över dina mest värdefulla KPI:er. Du kan enkelt anpassa din dashboard för att se den information som är viktigast för dig, såsom antal webbplatsbesök, konverteringar, e-postprestanda och sociala medier.

2. Emailanalys

För att kunna mäta effektiviteten av dina emailkampanjer erbjuder HubSpot en detaljerad analys av email. Här kan du se hur många gånger dina emails har öppnats, hur många klick de har genererat, konverteringsfrekvensen samt hur många prenumeranter du har. Du har även möjlighet att följa upp enskilda email för att identifiera vilka som presterar bäst.

3. Webbanalys

Med HubSpot kan du enkelt analysera besökstrafiken på din webbplats och hålla koll på hur den presterar. Du får insikt i var dina besökare kommer ifrån, vilka sidor de besöker mest och hur länge de stannar på din webbplats. Detta ger dig möjligheten att upptäcka vilket innehåll som engagerar mest och vilka källor som genererar mest trafik.

4. Social Media-analys

Om du använder sociala medier som en del av din marknadsföring så erbjuder HubSpot dig en bred uppsättning verktyg för att analysera och mäta prestanda. Du kan enkelt övervaka och utvärdera din närvaro på olika sociala plattformar, inklusive engagemang, antal följare och delningar. Genom att använda dessa verktyg kan du anpassa din strategi på sociala medier för att öka din räckvidd och påverkan på ett effektivt sätt.

5. SEO-analys

För att öka din synlighet i sökmotorernas resultat är SEO oerhört viktigt. Med HubSpots SEO-analysverktyg får du värdefull information om hur din webbplats presterar i sökmotorerna. Du kan enkelt se vilka nyckelord som rankar högt och identifiera möjligheter till förbättring.

 

Dags att maximera ditt företags framgång

Nu när vi är experter på vad som går att analysera och följa upp i HubSpot är det dags att gå igenom hur du kan implementera detta i ditt HubSpot-konto och därmed mäta och följa upp resultatet av dina marknadsföringsinsatser.

 1. Sätt upp mål: Innan du börjar använda analysverktygen, är det viktigt att du sätter upp tydliga mål för din marknadsföring. Vad är det du vill uppnå? Vill du öka försäljningen, öka webbplatsens trafik eller generera fler potentiella kunder? Dina mål kommer att fungera som en grund för din analys och hjälpa dig att fokusera på de viktigaste aspekterna för att nå dina mål.

 2. Skapa anpassade dashboards: Skapa en anpassad analysdashboard för att se de KPI:er som är mest relevanta för att uppnå dina mål.

 3. Spåra och jämför: Använd verktyget för att regelbundet övervaka och jämföra prestanda med dina mål. Upptäck trender, och områden där förbättringar kan göras.

 4. Anpassa och ändra dina strategier: Genom att experimentera med olika strategier och utvärdera dess effekt kan du göra anpassningar i dina marknadsföringsinsatser. Du enkelt spåra och jämföra prestanda med dina mål för att identifiera trender, och områden som behöver förbättras. Om du till exempel märker att en viss kampanj inte genererar tillräckligt med konverteringar kan du göra ändringar i budskapet eller målgruppen för att optimera resultatet. Genom att regelbundet anpassa och ändra dina strategier baserat på den insamlade datan kan du effektivisera din marknadsföring och uppnå ännu bättre resultat. Testa olika strategier och se hur de påverkar resultaten.

 5. Rapportera och dela resultat: Skapa rapporter och dela värdefulla insikter med ditt team eller andra intressenter, t.ex. era kunder. Genom att engagera ditt team i analysprocessen kan ni tillsammans skapa en ännu effektivare marknadsföring och uppnå ännu bättre resultat.

Genom att vara datadriven och använda konkret information kan du optimera din marknadsföring och säkerställa att du får mest ut av dina marknadsföringsinsatser. Har du svårt att komma igång med att bygga rapporter eller dashboards så finns det färdiga mallar i HubSpot att utgå från. Sedan är det bara att sätta igång att mäta och maximera er marknadsföring till bästa möjliga framgång! Lycka till!

Är du inte säker på hur du ska komma igång? Boka ett möte med Oliver och ta hjälp av Structsales!

Mest läst