BOKA HUBSPOTDEMO
struct search
Close Icon (1)

Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

HubSpot User Group-nätverksträff i Stockholm 2019

Använder du HubSpot idag? Vill du diskutera utmaningar och möjligheter med andra HubSpot-användare och samtidigt få inspiration av intressanta talare? Då ska du inte missa årets första nätverksträff för HubSpot-användare i St...

Emelie Svedberg

  • 29 mar 2019
  • 2 min läsning

Marknadschefens checklista för sälj och marknad

Den här checklistan ger dig lite mer tips på hur du kan få sälj och marknad att jobba tätare ihop. 

Oliver Lopez

1. Kom överens om ett SLA mellan marknad och försäljning 

Definiera tydliga sätta att kvalificera leads på. Genom att ni har samma synsätt på detta kommer de leads ni genererar att vara mycket bättre kvalificerade och leda till fler affärer i slutändan.

 

2. Identifiera vad som är ett SQL (sales qualified lead) är

På vilket sätt bestämmer vi vilket lead som är kvalificerat eller inte? Jobbar alla på samma sätt? Sätt upp en mall för kvalificering som gör det lätt för båda avdelningarna att ta beslut.


3. Sätt mål på antalet SQL per månad

Sätt upp tydliga mål som ni siktar mot. Har vi inget mål blir det inte lika effektivt. Genom att sätta upp mål, kan vi hela tiden förbättra och utvecklas tillsammans.

 

4. Jobba med lead nurturing

Alla leads blir inte kunder direkt, även om de är kvalificerade. Se till att finnas med i kundens tankar även om det inte blir affär nu. Enligt en amerikansk undersökning vet vi att av de B2B kunder som visat intresse men inte köper idag, kommer över 80% av dessa köpa inom 24 månader. Se till att du är där när det händer!

 

5. Integrera sälj (CRM) och marknad (Marketing Automation)

Vad är vitsen att jobba med två separata system? För att få ut det mesta från insiktsförsäljningen, måste vi ha en homogen miljö där leads automatiskt flyttas över till ett CRM för att där bearbetas av säljare. Lika viktigt är det att ta vara på de som inte blir kunder idag, för framtida bearbetning.

Har du frågor eller funderingar när det gäller modern försäljning, ring mig på 0767-836400 eller skicka ett mail på oliver.lopez@structsales.se

eller: 

Boka möte

Oliver Lopez

Mest läst