Blogg.

Visa mig:ALLT Arrow (1)

Structsales och QueensLab startar samarbete med starkt affärsfokus

Tillsammans kommer de båda konsultbolagen att kunna leverera allt från strategisk rådgivning till content och tekniska lösningar. Structsales är sen tidigare en HubSpot Platinum Partner, och kan nu också erbjuda avancerad web...

Erik Sandell

  • 10 feb 2022
  • 3 min läsning

E-signering är bara början

Kelsey Udén-Berglund från Oneflow (e-signeringstjänst) gästbloggar om hur slutet på säljprocessen kan förenklas. Detta resulterar i att du kan stänga affärer 8 gånger snabbare än med traditionella avtal.

Kelsey Udén-Berglund

Att vänta på uppföljning av ett skickat avtal kan vara en frustrerande och utdragen upplevelse. Varje dag som går känns som en hel evighet. Vi har alla varit med om den irriterande processen av att skicka iväg ett avtal, jaga kunden för att vara säker på att hen har fått det, läst det, att ni är överens, att kunden signerar avtalet och skickar tillbaka det. När du sen har fått tillbaka det signerade avtalet behöver du oftast få det signerat internt, och arkivera det på en “säker plats”. Detta flöde kan ta flera veckor att slutföra.

Timmar och åter timmar läggs på dessa steg. Timmar som kunde gå till att jaga nya affärer. E-avtal ger dig kontroll över hela avtalsflödet, från offert till signering, på en bråkdel av tiden. Här är några stora anledningar att välja e-avtal framför statiska, traditionella avtal.

Imponera på din motpart

Vanliga avtal är tidskrävande och frustrerande att jobba med. Föreställ dig dina kunders glädje över att inte behöva skriva ut, läsa, skriva ner ändringar i ett mejl eller i marginalen på avtalet, scanna och mejla tillbaka. Istället kan de enkelt förhandla direkt i det levande e-avtalet.

Proffsiga, personliga och banbrytande e-avtal kommer ta din motpart med storm. Branda ditt avtal, och spela in en videohälsning med Oneflows videofunktion för att fängsla dina kunder. Du kan till och med spela in din skärm och förtydliga en specifik del av avtalet för din kund.

 

Stäng affärer 8x snabbare

Tänk dig att du jobbar i flera månader på att stänga en affär med en kund som efter mycket om och men går med på ditt förslag. Du lägger några dagar på att skapa den perfekta offerten, som sen bara försvinner någonstans på vägen i snigelposten. Du kontaktar din kund en vecka senare för att kolla om hen har några frågor, och upptäcker att offerten inte har kommit fram. Din trovärdighet får sig en törn och din livs affär kan vara förlorad för alltid.

Elektroniska avtal skickas till din motpart med bara ett knapptryck. Liveredigering gör att du direkt får feedback på dina offerter och når en överenskommelse SNABBARE. Du behöver inte längre terrorisera din motpart med mejl, telefonsamtal eller polisanmäla denna person som saknad, för att vara säker på att hen har sett senaste versionen av offerten. E-avtal säkerställer att rätt person får offerten direkt efter att du har skapat den. Du kan till och med se när motparten tar emot, öppnar och läser offerten. Och du får notiser varje gång motparten föreslår en ändring eller, givetvis, signerar!

 

Eliminera alla hinder för signering

I tech-eran måste du hänga med, annars är det kört. Dagarna med pappersavtal är över. E-avtal är inte bara praktiska, de är också nödvändiga nu när vi är vana vid att ha tillgång till allt vid våra fingertoppar. En av de bästa aspekterna med Oneflows e-avtal är att du kan signera närsomhelst, varsomhelst. Studier visar att majoriteten av avtalen signeras på fredagar och under helgen. Med pappersavtal är det bara möjligt att göra affärer måndag–fredag, vilket gör att två dagar per vecka går förlorade. Dagar som du kunde stänga affärer på. Detta är viktigt året runt, men särskilt under closing weeks i slutet av varje månad.

 

Motivera ditt säljteam med direkt återkoppling och utan inlärningskurva

Alla e-avtalsverktyg värt namnet integrerar sömlöst med dina nuvarande system. På så sätt är inlärningskurvan näst intill noll. Om ditt säljteam till exempel använder Salesforce eller HubSpot, låter e-avtalssystem som Oneflow ditt team att skapa och skicka offerter direkt från ert CRM. Bra integrationer, som de som Oneflow erbjuder, för automatiskt över data från ditt CRM-system till dina avtal. Ditt säljteam kan skicka offerter snabbare genom färdiga mallar och eliminera tidskrävande uppföljningsarbete. De kan till och med följa avtalets livscykel och se alla uppdateringar från sitt CRM.

Smarta avtalshanteringssystem, som Oneflow, förser dig med en dashboard som visar en överblick av alla leads, opportunities, förhandlingar och vunna affärer. Allt i samma vy.

Halka inte efter

I dagens digitala värld gäller det att antingen anpassa sig eller långsamt dö ut. Det finns en anledning till att alla typer av företag, från globala aktörer inom fast-fashion och internationella biltillverkare till små egenföretagare, använder e-avtal och smart avtalshantering, såsom Oneflow. Halka inte efter.

 

LÄS MER OM E-SIGNERING


Blogginlägget är skrivet av Kelsey Udén-Berglund, Marketing Manager på e-signeringstjänsten
Oneflow.

Kelsey Udén-Berglund

Mest läst